Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Velence

Velence hasznos tippek

Velence, Olaszország, Hasznos tippek

Hasznos tippek

Velence, Olaszország, Hasznos tippek

Éghajlat
Velencében mérsékelt mediterrán klíma uralkodik. A sirokkó és a levegő magas nedvességtartalma miatt a nyár derekán gyakran nagyon fülledt az idő. A tél is gyakran hűvös-nedves. 

Időeltolódás
Nincs eltérés a magyar- és olaszországi időmérés között, mindkét országban a közép-európai időszámítás érvényes. 

Egészség
Az EU-országok állampolgárai számára az orvosi ellátás ingyenes az Európai Egészségügyi Biztosítási Kártya felmutatásával. Minden külföldi állampolgár ingyenes sürgősségi ellátásban részesül a baleseti osztályon, de ajánlatos egyéni orvosi biztosítást kötni.

Nagykövetség
A Magyar Nagykövetség Rómában található. 
Magyar külképviselet:
Velence
S. Crose, F.ta S. Chiara 510. 30135
Tel.: (39) 041 523-9408

Információ
A felvilágosítás központi helye a Vallaresso vaporetto állomástól nem messze lévő Velnice Pavillon (tel.: 04 15 29 87 11, naponta 9-18) amely egyszerre információs iroda, könyvesbolt és jegyiroda.
További információs iroda a Szent Márk tér délnyugati sarkán, a Piazzale Román, a Santa Lucia pályaudvaron és a Marco Polo repülőtéren található.

Pénz
Olaszországban a hivatalos pénznem az euró. Bankautomaták szép számmal állnak rendelkezésre. Az ismert hitelkártyákat majdnem mindenhol elfogadják. A legtöbb bank és pénzváltó iroda (cambio) rendelkezésünkre áll, ha pénzt szeretnénk váltani. A bankok általában magasabb árfolyamot kínálnak alacsonyabb illetékkel. 

Elektromosság
Az Európában szokásos áramcsatlakozási lehetőségeknek köszönhetően az elektromos berendezések itt is használhatók. Az energiaellátás 220 volt, kétágú dugasszal.

Internet
A Szent Márk tér környékén ingyen lehet felcsatlakozni a világhálóra. Egyetlen feltétel: egy múzeumi belépő vagy múzeumbérlet online vásárlása. Sok kávézó is kínál ingyen internetezési lehetőséget.

Telefon
Olaszország hívószáma 00 39.
Velencében sok a nyilvános telefon, a trafikokban vehetünk telefonkártyát. A mobiltelefonoknak nem lehet gondjuk a vétellel.

Posta
Bélyeget a postán és a trafikokban kapni. Az Európai Unió tagállamaiba és Svájcba irányuló képeslapok és levelek kötelezően elsőbbségi díjszabásúak.
Főposta:
San Marco 5554
Salizzada del Fontego dei Tedeschi
Nyitva: Hétfő-Szombat: 8.10 – 19.00

Borravaló
A számla rendszerint tartalmazza a felszolgálás díját, de persze örülnek a pincérek, szobalányok, gondolások ha előzékeny szolgáltatásukat borravalóval honoráljuk. Étteremben 5-10 százalék borravalót szoktak adni a vendégek.

Közbiztonság
Velence biztonságos város, a turistákkal szembeni bűncselekmények igen ritkák. Rendőrségi segélyhívás: 113

Vám
Az EU területén szabadon ki- és bevihetők a személyes szükségletet fedező áruk.

Velence-kártya
A három vagy hét napra váltható kártyával valamennyi tömegközlekedési eszközt és a nyilvános illemhelyeket ingyen használhatjuk. Ezen kívül még kedvezményt is kapunk némelyik múzeumban, templomban, üzletben.   

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!