Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Santa Maria Gloriosa dei Frari

Olaszország, Velence, Látnivalók

Santa Maria Gloriosa dei Frari

Velence, Olaszország, Látnivalók
  • Cím: Campo dei Frari, Velence
  • Telefon: 39 041-522-2637
  • Nyitvatartás: Hétfő – szombat: 9:00 – 18:00
    Vasárnap: 13:00 – 18:00

 Ahhoz, hogy a ferencesek által 1250-ben alapított templomhoz érjünk, először a városra jellemező rengeteg keskeny utca labirintusán kell áthatolnunk. A tágas, 98 méter hosszú, 46 méter széles és 28 méter magas, gótikus templom a XIV-XV. században épült.

A főhajó hátsó részét Tiziano XIX. századi, túlméretezett síremléke foglalja el. A vele szemben lévő márványpiramis, amelyet eredetileg Tiziano sírja fölé szántak, Antonio Canova szobrász szívét őrzi.

A főoltár mellett keressük meg a XV. századi Foscari-emlékművet, amely a rekordnak számító 34 évig uralkodó dózse nyugvóhelyét jelöli.

A főhajót keresztezi egy márványból faragott, XV. századi válaszfal, mögötte van a mesteri faragványokkal díszített Coro dei Frati (szerzetesi karzat). A főoltár bal oldalán lévő kápolnában nyugszik Monteverdi, a híres zeneszerző.

A főoltártól jobbra találjuk a firenzei Donatello Keresztelő Szent János című művét. A Frari elsősorban festményeiről híres: a főoltár fölött található A Szűz mennybevétele című Tiziano-mű és a főhajó bal oldalán lévő, a Szűzanyát a Pesaro családdal ábrázoló Madonna di Ca’Pesaro.


Velencei Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!