Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Velence

Velence közlekedés

Velence, Olaszország, Közlekedés

Közlekedés

Velence, Olaszország, Közlekedés

Légi közlekedés
A Malévon kívül fapados társaságok is indítanak járatokat Budapest és Velence viszonylatában. A fapados járatok rendszerint a Velencétől 20 kilométerre fekvő Treviso repülőterét használják. Velence nemzetközi repülőtere, a Marco Polo Tesserában található, a lagúna északi szélén. 

Tömegközlekedés

Vonat
Budapestről a Keleti pályaudvarról éjszakai vonatok járnak Velencébe a hét minden napján. A menetidő kb. 14 óra, ezért érdemes hálókocsi- vagy couchette-jegyet venni. A városban a közlekedés csak különféle típusú hajókkal, a külső részekben pedig buszokkal oldható meg. 

Busz
A buszpályaudvar a Piazzale Román található. Az ACTV helyi járataival juthatunk el Fusinába, Margherába, Malcontentába, Mestrébe és San Giulianóba, valamint a Lidón is az ACTV buszai közlekednek. 

Autó
Aki autóval látogat Velencébe, az a Ponte della Libertá (Szabaság Híd) nevű gáton érkezik a városba. Egynapos látogatás esetén legegyszerűbb az óvároshoz közel, Tronchetto szigetén vagy a Piazzale Roma környékén található parkolóházak egyikét igénybe venni. Olcsóbban lehet parkolni a szárazföldön, Fusinában, Treportiban és Punta Sabbioniban.

Taxi – motorcsónak
A taxik meghatározott díjszabás szerint, a megtett távolságtól függően kérnek pénzt. Ügyes megoldás az indulás előtt megállapodni a viteldíjban. Taxiállomásokat találhatunk pl. a pályaudvar, a Piazzale Roma és a San Marco előtti rakpartokon.

Gondola
Sokak számára a velencei látogatás legnagyobb élménye a romantikus gondolázás. Ez a legélvezetesebb közlekedési eszköz a városban, de egyben a legdrágább is. A viteldíj egy hivatalos tarifatáblázat szerint van kiszabva, de azért ajánlatos előre tisztázni az árat. 
A gondolások a Piazetta San Marco előtt, a Hotel Danieli előtt, a Szent Márk tér mögött a Bacino Orseolónál, valamint a Canal Grande mentél a Piazzale Románál a pályaudvar mellett a Campo Santa Sofiánál, a Rialto-hídnál és a San Tomá, a Giglio és a Vallaresso vaporetto állomásnál várják a vendégeket. 

Vaporetto
A legpraktikusabb közlekedési eszközök a menetrend szerint közlekedő vízibusz-, azaz vaporetto. A 20 vaporettojárat a Canal Grandén és a fontosabb mellékcsatornákon közlekedik, valamint összeköti az óvárost a Lídóval, a lagúnában fekvő szigetekkel és a szárazfölddel. A legtöbb megállóban árusítanak jegyet. 

Traghetto 
A gondolakompok a gyalogos utasokat a Canal Grande két partja között szállítja. Olcsó és kellemes közlekedési mód. Az utasok állva teszik meg a rövid utat. A traghetto-kikötőket apró gondolát ábrázoló, sárga táblák jelzik. A kompként működő gondolák reggel 8-tól este 19 vagy 22 óráig közlekednek az ünnepnapokat is beleértve. 

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!